Fra MMA kæmper til personlig træner

Af Piclaso · 17. Aug 2022

Professionel MMA karrierer

Før jeg begyndte at undervise andre i kampsport og træning, var jeg selv professionel kæmper i MMA. 
Det hele startede i 2008, da jeg for første gang satte min fod på måttearealet i den lokale BJJ (Brasiliansk Jiu jitsu) klub og 4 år senere, da jeg fyldte 30 år, havde jeg min debut amatørkamp til en “landskamp” (udvalgt dansk hold) mod et engelsk hold. 
Jeg tror aldrig jeg har været så nervøs som da jeg trådte ind i buret første gang, men den følelse ændrede sig da jeg efter 2 hårde omgange stod sejrrigt i midten af buret med armene i vejret. Lige dér i det øjeblik var jeg hooked og vidste at det her ikke ville blive sidste gang.
 

Min femte amatør kamp endte i et nederlag, men til trods for nederlaget som amatør, kom der et tilbud om en Pro debut til Trophy MMA i Malmø. Min professionelle karriere var i gang og det ændrede hurtigt mit liv. Jeg valgte at opsige mit job for at kunne satse fuldt ud på MMA. Efter 4 år som professionel med en rekord liste på 8-2, kan jeg kun sige en ting: 

Jeg har aldrig fortrudt et eneste valg jeg tog, for at satse på min drøm.

Derefter indhentede alderen mig og jeg manglede noget til at fylde ' hullet' ud med og da jeg i forvejen havde undervist hold i den klub jeg var en del af, var skiftet fra kæmper til coach ligetil.


Start som instruktør 

Skiftet fra professionel MMA kæmper til professionel instruktør, var en stor omvæltning. Jeg havde aldrig været selvstændig før, så jeg stod pludselig på egne ben og skulle navigere en helt ny verden. Jeg synes specielt det var svært at finde ud af hvad jeg skulle gøre i forhold til regler/love, bank, skat o.s.v. 

Da jeg startede, oprettede jeg en MobilePay konto til at tage imod betalinger,  jeg brugte Dinero til bogføring og alle klienterne holdte jeg styr på i et dokument på min mobil. Udover at jeg skulle markedsføre mig selv, skabe salg, være en fantastisk træner, skulle jeg også jonglere alle de administrative opgaver selv.

Mit råd til andre, der gerne vil starte op som instruktør, vil være at finde løsninger, der kan hjælpe med at håndtere mange af de opgaver, der er dag til dag. Jeg bruger selv Piclaso til at styre min forretning, således at jeg kan automatisere bookinger, betaling, klippekort, gavekort, klienter og meget mere. Det giver mig mere frihed til at fokusere på klienterne.

Jeg er i dag nået til et punkt, hvor jeg bruger en anden til at bogføre og lave momsregnskab for mig, samt jeg har et fast video-shoot hver måned til mine videoer og billeder. Det giver mig en masse frihed, men i starten stod jeg selvfølgelig for det hele selv.

De første klienter

Har gennem min aktive karriere som MMA kæmper, været god til at bruge mine sociale medier, hvilket gjorde at min første klient kom derigennem. Mit fokus har hovedsageligt handlet om at være synlig, vise hvad jeg kan hjælpe mine potentielle klienter med og hvad de får i mig som deres coach.

 

Personlig træner markedet

Personlig træner behovet udvikler sig hele tiden, så jeg justerer ofte mine produkter, så de passer bedst muligt til markedet. Nu er mit produkt ret niche præget, så det begrænser selvfølgelig lidt mulighederne, men jeg forsøger hele tiden at udvikle mine egne værktøjer som coach, så mine klienter kan får den optimale undervisning.

Jeg synes allerede nu at vi ser et lille skift og at de fleste klienter søger et produkt hvor de kan være fysisk aktive, være sociale, men med mulighed for at udvikle sig selvstændigt alene med støtte fra sin coach. Så tror at det der vinder fremadrettet vil være et produkt der kan imødekomme de ønsker fra klienten.

 

Målene for fremtiden

Mit mål for de næste 3 år er 100% at placere mig selv som den mest kompetente personlige kampsports coach I DK og det vil jeg gøre gennem egen udvikling i form af uddannelse og erfaring. 
Jeg elsker at se mine klienter udvikle sig og jeg vil gerne hjælpe endnu flere. Jeg vil også rigtigt gerne vise flere at MMA træning ikke kun handler om at slås i et bur. Det er en fysisk og motorisk krævende sport, som også stiller store krav til det mentale aspekt. Det åbner døre for en masse personer, der synes at normal styrketræning er kedeligt og jeg vil rigtigt gerne være med til at vise flere, at der er andre muligheder. 
 

Mit råd til nye instruktører

Spring ud i det! Der er ikke noget rigtigt tidspunkt for hvornår du skal starte. Brug dit netværk til at hjælpe med at synliggøre dig og så skal det nok komme, hvis du tror på det. Det er hårdt at starte op, men det er det hele værd. 
Tro på dig selv og gå all in!


Book Nick Barnø her

E-bog: Download vores E-bog “Få 10 gode råd til soloselvstændige” og få en god start!

Se flere indlæg

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer og til at analysere vores trafik. Læs mere.